Alegere Specializări, Direcţii și Opțiuni Licență 2020

25.05.2020

Optiunile se fac la adresa portal.acs.pub.ro/optiuni-licenta/2020

CALCULATOARE

Alegerea specializarilor (C1,C2,C3,C4,C5) si a disciplinelor optionale pentru anul IV (an universitar 2020 – 2021) se va face in perioada Luni 25 Mai – Sâmbătă 25 Iulie.

Verificati planul de invatamant inainte de alegerea specializarilor si a optionalelor.

INGINERIA SISTEMELOR

Alegerea programelor de studii (A/B) pentru anul III, a directiilor (A1,A2,A3) din cadrul programului de studiu A si (B1,B2,B3) din cadrul programului de studiu B pentru anul IV (an universitar 2020 – 2021) se va face in perioada Luni 25 Mai – Sâmbătă 25 Iulie.

Verificati planul de invatamant inainte de alegerea programelor de studii.

Cand si cum se va face repartizarea ?

Repartizarea studentilor se va face dupa incheierea sesiunii de restante din Septembrie 2020 tinandu-se cont de optiune si medie. Repartizarea nu se face dupa regula “primul venit, primul servit” si nu conteaza momentul in care vor fi introduse optiunile studentilor in aplicatie, la repartizare tinandu-se cont doar de criteriile mentionate mai sus.

In aplicatie se pot alege mai multe optiuni pentru directiile disponibile. Cum functioneaza mai exact ?

Avand in vedere ca repartizarea se va face in functie de optiune si medie puteti sa completati o lista ordonata a preferintelor. De exemplu daca ati selectat in lista ordinea X,Y,Z se va incerca mai intai distribuirea la X; daca nu s-a reusit repartizarea la X se va face repartizarea la urmatoarea optiune din lista (Y) si asa mai departe.

Sunt student la Calculatoare si Tehnologia Informatiei si am ales specializarea Cx. In lista disciplinelor optionale imi apar si cursurile care sunt obligatorii la aceasta specializare. De ce ?

In procesul de exprimare al optiunilor se vor alege atât specializarea, cât şi disciplinele opţionale – dacă dupa repartizarea la specializare unele cursuri opţionale sunt în specializarea unde e repartizat studentul, acestea se vor elimina din lista opţionalelor alese de student inaintea procesului de repartizare la disciplinele opţionale.

In cazul specializarilor C1 si C2, nu aveti restrictie in alegerea optionalelor, si astfel se pot alege de la orice specializare.

Pentru probleme ce nu au raspuns in lista de mai sus puteti sa trimiteti un e-mail la : optiuni_licenta@acs.pub.ro