Alegere Specializări și Opțiuni Licență 2018

16.06.2018

Optiunile se fac la adresa portal.acs.pub.ro/optiuni-licenta/2018

CALCULATOARE

Alegerea specializarilor (C1,C2,C3,C4,C5) si a disciplinelor optionale pentru anul IV (an universitar 2018 – 2019) se va face in perioada Marţi 12 Iunie – Miercuri 01 August.

Verificati aici planul de invatamant inainte de alegerea specializarilor si a optionalelor.

INGINERIA SISTEMELOR

Alegerea programelor de studii (A/B) pentru anul III, a directiilor (A1,A2,A3) din cadrul programului de studiu A si (B1,B2,B3) din cadrul programului de studiu B pentru anul IV (an universitar 2018 – 2019) se va face in perioada Marţi 12 Iunie – Miercuri 01 August.

Verificati aici planul de invatamant inainte de alegerea programelor de studii.

Cand si cum se va face repartizarea ?

Repartizarea studentilor se va face dupa incheierea sesiunii de restante din Septembrie 2018 tinandu-se cont de optiune si medie. Repartizarea nu se face dupa regula “primul venit, primul servit” si nu conteaza momentul in care vor fi introduse optiunile studentilor in aplicatie, la repartizare tinandu-se cont doar de criteriile mentionate mai sus.

In aplicatie se pot sa alege mai multe optiuni pentru directiile disponibile. Cum functioneaza mai exact ?

Avand in vedere ca repartizarea se va face in functie de optiune si medie puteti sa completati o lista ordonata a preferintelor. De exemplu daca ati selectat in lista ordinea X,Y,Z se va incerca mai intai distribuirea la X; daca nu s-a reusit repartizarea la X se va face repartizarea la urmatoarea optiune din lista (Y) si asa mai departe.

Sunt student la Calculatoare si Tehnologia Informatiei si am ales specializarea Cx. In lista disciplinelor optionale imi apar si cursurile care sunt obligatorii la aceasta specializare. De ce ?

In procesul de exprimare al optiunilor se vor alege atât specializarea, cât şi disciplinele opţionale – dacă dupa repartizarea la specializare unele cursuri opţionale sunt în specializarea unde e repartizat studentul, acestea se vor elimina din lista opţionalelor alese de student inaintea procesului de repartizare la disciplinele opţionale.

Atentie! In cazul specializarilor C1 si C2, trebui sa aveti in lista de optionale pentru semestrul 1 macar un optional din cadrul specializarii pereche (de ex la C1 trebuie sa aveti in final un optional de la C2). In cazul in care la sfarsitul repartizarii nu aveti un optional conform cu planul de invatamant, veti fi repartizati automat la unul in limita locurilor disponibile.

Pentru probleme ce nu au raspuns in lista de mai sus puteti sa trimiteti un e-mail la : optiuni_licenta@acs.pub.ro