Master 2023 -alegere discipline optionale

24.09.2023

Pentru ambii ani de master, cererile pentru disciplinele opționale (la masteratele CTI) și schimbări de discipline obligatorii (la toate masteratele) se vor depune în zilele de 26-27 septembrie (marți, miercuri) prin platforma dedicată:

https://optionale.acs.pub.ro/

Observații / recomandări:

-       Procesarea cererilor pentru opționale și schimbări introduse de studenți în platformă se va efectua după finalizarea perioadei de încărcare comunicate.

-       Numărul de locuri libere la fiecare materie este limitat de capacitatea de școlarizare și este repartizat pe ambii ani de studiu proporțional cu nr. de masteranzi din fiecare an.

-       Procesarea cererilor pentru opționale se va face cu prioritate după domeniu, an de studii (pe locurile alocate  anului) și medie.

-       Apoi, similar, se va realiza procesarea cererilor de schimbare.

-       Pentru fiecare disciplină opțională sau schimbare de disciplină obligatorie, platforma permite precizarea a oricâte variante de discipline dorite, în ordinea priorității dorită de student.

Deoarece numărul de locuri este limitat, este extrem de important ca pentru fiecare opțională sau cerere de schimbare să precizați un număr cât mai mare de variante, pentru a se putea găsi loc la una din ale.

Altfel, dacă nu se găsește loc la variantele precizate de dvs.:

  • dacă este vorba de o opțională, va fi alocată automat la oricare din disciplinele unde mai este loc.
  • dacă este vorba de o cerere de schimbare, nu va putea fi soluționată.

-       Similar, dacă nu ați completat cereri pt. disciplinele opționale în perioada precizată, acestea vor fi alocate automat la disciplinele unde mai rămân locuri.

-       Sunt permise, conform regulamentului, maxim 3 schimbări de discipline obligatorii (15 puncte de credit) în total pe perioada celor 2 ani de studii.

-       Materiile primite ca opționale sau prin schimbare nu vor putea fi modificate ulterior, decât în situații deosebite (e.g. suprapuneri de orar).

-       În concluzie, este important să respectați termenul precizat, să alegeți bine și să puneți cât mai multe variante.