Relaţii internaţionale

Facultatea de Automatică şi Calculatoare (FAC) din Bucureşti are o tradiţie de peste 25 de ani în domeniul colaborării pe linie academică şi de cercetare cu diferite universităţi sau institute de profil din lume. România fiind o ţară europeană, relaţiile internaţionale ale facultăţii au fost şi sunt dominate de acordurile cu ţări din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, relaţii punctuale au fost stabilite şi cu instituţii din ţări de pe celalte continente. În momentul actual, facultatea este total deschisă colaborărilor ştiinţifice şi schimburilor academice din lumea întreagă, în domeniile sistemelor automate, ştiintei calculatoarelor şi tehnologiei informaţiei, colaborări care să poată fi instituţionalizate.
• O scurtă prezentare a FAC se poate descărca de aici.
• Harta locaţiei FAC şi a facilităţilor din jur se poate vedea aici.
• Imaginea din satelit a locaţiei FAC şi facilităţilor din jur se poate vedea aici.

Echipa de
Relaţii internaţionale

Concurs ERASMUS – 2020 PRIMĂVARA

Dan ŞTEFĂNOIU
Profesor, Prodecan RI
Departamentul AIS

Alexandra CERNIAN
Conferenţiar
Departamentul AII

Ciprian DOBRE
Profesor
Departamentul C

Mărioara Alina ŢUCUNETE
Masterand
Departamentul C

Concursul de mobilităţi ERASMUS pentru anul universitar următor (2020-2021) s-a desfăşurat Miercuri 11 martie 2020, în sala ED-010, începând cu ora 12:00.

  • Toate informaţiile referitoare la acest concurs se pot descărca de aici.
  • Rezultatele concursului sunt disponibile aici, începând cu data de Joi 12 martie 2020.

 Studenţii care doresc obţinerea unei mobilităţi ERASMUS de plasament pentru lunile de vară, pot căuta locuri de practică în afara ţării aici.
  La concursurile ERASMUS se pot înscrie şi candidaţii masteranzi sau doctoranzi pentru plasament prin Programul EEA (Islanda-Lichtenstein-Norvegia), prin aceeaşi procedură. Aceste mobilităţi pot fi obţinute şi de către cadrele didactice, prin concurs. Detalii despre acest concurs se găsesc aici (pentru cadre didactice) şi aici (pentru studenţi).
 Tot la concursurile ERASMUS, se pot înscrie şi candidaţii pentru Programul EPS (European Project Semester). Universităţile partenere în cadrul acestui program sunt ilustrate pe harta de aici. Înainte de a candida, recomandăm celor interesaţi să ia legătura cu Prof. Gina STOICA, coordonatoarea programului din partea UPB.

Ziua dedicată candidaţilor şi studenţilor ERASMUS din UPB, s-a desfăşurat Marţi 10 martie 2020, începând cu ora 12:00, în amfiteatrul “Radu Voinea” AN 010. Afişul manifestării poate fi descărcat de aici.
Cod: RO BUCURES11
Număr charter: 50545-LA-1-2014-1-RO-E4AKA1-ECHE
PIC: 999842342 (fost 932693801)

Alte oferte de stagii şi burse internaţionale sunt disponibile aici.