LSAC

Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare - LSAC - este o organizaţie studenţească apolitică, non-guvernamentală şi non-profit, care funcţionează pe baza voluntariatului şi antrenează, prin activităţile sale, studenţii acestei facultăţi în scopul realizării unei comunităţi profesionale şi sociale de elită a tinerilor pasionaţi de automatică şi calulatoare. Organizaţia a fost fondată de către studenţii facultăţii in mai-iunie 1990. LSAC este membru-fondator al Federaţiei Uniunii Naţionale a Studenţilor din Romania (UNSR), astfel contribuind la reprezentarea drepturilor studenţilor şi la nivel naţional.

Obiectivul LSAC este acela de a găsi soluţii concrete, aplicabile în practică, la problemele cu care se confruntă învăţământul superior actual. LSAC doreşte să ofere un cadru legal în care studenţii, in mod democratic, să poată lua o atitudine asupra diferitelor aspecte din viaţa studenţească şi socială, să realizeze o coeziune între studenţi. Acţionând constructiv, LSAC caută să întreţină un mediu intelectual care să suţina ideile eficiente, în scopul atingerii cât mai rapide a unei competitivităţi a învăţământului superior românesc în raport cu alte sisteme de învăţământ.

De asemenea, LSAC îşi propune să ofere studenţilor activităţi şi oportunităţi de formare profesională complementară aplicativă şi contactul direct cu mediul în care aceştia vor activa ca viitori specialişti. Ea încearca să contribuie la formarea unor viitori ingineri cu o deschidere intelectuală cât mai larga, cu aptitudini profesionale, antreprenoriale şi manageriale cât mai dezvoltate.

Printre realizarile LSAC se numară organizarea unor diverse evenimente cum ar fi Opening Day, Balul Bobocilor, Lan Party, M.O.F.T., Dialog cu Personalitati, Automatiada, Craciun LSAC, Targul de Joburi, festivalul IT’s LIFE şi altele. De asemenea, LSAC colaboreaza activ cu UNSR, prin implicarea în evenimentele derulate de aceasta, cum ar fi Târgul de Joburi, Concursul Foto, Săptămâna Voluntarului UNSR, Donarea de Sange, DNA-ul Studenţesc, cât si Studenţiada, cel mai important festival naţional anual dedicat studenţilor.

Mai multe detalii despre LSAC pot fi găsite aici.